Voorwaarden:

• Een lidmaatschap op Golfbaan Erve Braakman per 1 januari 2019 kost € 30.00 per maand dit is inclusief NGF afdracht  en € 30,00 eenmalige inschrijfkosten door middel van automatische incasso u moet dan wel minimaal 1 jaar lid blijven.
  • De kosten voor een jeugdlidmaatschap (tot 15 jaar) bedraagt € 15,00 per maand dit inclusief NGF afdracht en € 20,00 eenmalige inschrijfkosten door middel van automatische incasso, minimaal 1 jaar lid
  • Een combilidmaatschap van Golfbaan Erve Braakman & Indoor Riga golf is € 40,00 per maand en € 40,00 eenmalige inschrijfkosten door middel van automatische incasso u moet dan minimaal 1 jaar lid blijven.
  • Handicapregistratie inclusief NGF afdracht niet leden € 5,00 per maand en € 15,00 eenmalige inschrijfkosten door middel van automatische incasso.
  • Leden mogen gebruik maken van de baan en oefenfaciliteiten indien deze beschikbaar zijn.
  • U dient daarbij te beschikken over eigen golfmaterialen.
  • Opzegging van het lidmaatschap kan slechts geschieden na 1 jaar en met inachtneming van een opzegtermijn van vier weken. U dient schriftelijk of per mail op te zeggen.
  • Een lid mag 1 of meerdere introducee meenemen deze betalen € 11,00 per persoon.
  • Wij hebben een hospitality Chain met golfclub De Koepel te Wierden, Golfbaan Hooge Graven te Ommen, Golfbaan de Lage Mors te Delden, PW Golf Prinses Wilhelmina te Enschede, Golfclub Weleveld Zenderen, Golfclub PH Almelo, Shortgolf Twente(n’ Kaps) Tubbergen en Spielehof te Boekelo.

De wedstrijdcommissie organiseert voor leden
regelmatig wedstrijden, waaronder de maandbeker. Deelname aan wedstrijden is vrijblijvend. Ter dekking van de onkosten wordt voor deelname aan wedstrijden een kleine vergoeding gevraagd. Hiermee worden o.m.
de prijzen bekostigd.

Etiquette

Om de golfsport snel en plezierig te laten verlopen zijn er een aantal gedragsregels die helpen dit mogelijk te maken. Als iedereen zich aan deze regels houdt, verloopt het spel prettig en vlot.

Gedragsregels

1. Ga voorzichtig om met de baan en zorg
    ervoor dat de greens heel blijven.
  2. Veroorzaak je toch schade aan de green,
    probeer deze dan direct te repareren.
  3. Word je bijna ingehaald door spelers die sneller zijn, laat hen dan voorgaan.
  4. Wacht met afslaan tot de green en de directe omgeving vrij zijn.
  5. Wees stil als anderen slaan.
  6. Ga niet bij of achter iemand staan die aan slag is.
  7. Blijf bij de afslag (tee) tot alle medespelers hebben afgeslagen.
  8. Wijkt jouw bal af naar andere mensen, roep dan ‘FORE’.
  9. Hoor je ‘FORE’? Kijk niet om, maar draai weg en bescherm je hoofd met je armen.
  Spelregels

1. Start op hole 1 en speel de holes in de juiste volgorde.
  2. Oefenen op de baan voor het spel begint, is niet toegestaan. (Hiervoor zijn er oefenfaciliteiten.)
  3. Speel de bal zoals die ligt.
  4. De bal die het verst van de hole ligt, wordt het eerst gespeeld.
  5. De speler die de minste slagen nodig heeft op een hole, slaat als eerste af op de volgende.
  6. Het is verplicht om af te slaan van de afslagmatten.
    Je mag gebruik maken van de tee die hierop aanwezig is of de bal rechtstreeks van de kunstgrasmat afslaan.
  7. Als jouw bal in de weg ligt, mag je deze tijdelijk weghalen; markeer de balpositie door een marker achter de bal te leggen voordat je deze oppakt.
  8. Haal voor het putten de vlag uit de green (leg deze zolang naast de green).
  9. In een strokeplay wedstrijd speel je iedere hole uit. Je mag de bal niet voortijdig oppakken en er zijn geen maximum aantal slagen.

Natuurlijk zijn er meer spelregels, maar die worden pas belangrijk als je in wedstrijdverband gaat spelen.
Met de bovenstaande regels, weet je voldoende om verder te komen met shortgolf.

Als je vaker speelt leer je de extra regels vanzelf van je medespelers.